ВУКОВА ПОЧЕТНИЦА

У оквиру недеље обележавања Дана школе, или Вукове недеље, као учесници међушколског пројекта Читалићи, ученици млађих разреда наше школе су заједно са својим учитељима приредили приказ својих пројектних радова на тему Говор нашег краја.

Ова тема је изабрана како би наши ученици следили стопе Вука Стефановића Караџића, чије име наша школа поносно носи, и по узору на њега сачинили школски Речник нашег краја.

Сваки разред је сакупљао речи у оквиру једне теме, нпр. кухиња, свадба, итд. а свако одељење их је представило на оригиналан начин, тако да су посетиоци могли да уживају у њиховој презентацији. У оквиру ове поставке, која се тренутно налази у главном холу школе код Ђачког улаза, изложена су и нека од најстаријих издања књига нашег краја, која смо набавили захваљујући нашим ученицима, запосленима, али и доброј вољи наших суграђана. Изложбу је пратио и пригодан програм наших Читалића.

Вукова почетница, је активност којом су пре свега наши најмлађи Читалићи започели Вукову недељу и указали на значај његовог рада, док ће је старији разреди затворити свеобухватним едукативно- забавним освртом на живот и рад Вука кроз Квиз Вуковац- од игре до знања у понедељак 6. новембра 2017. Не пропустите!

Затворено за коментаре.