КОНКУРС- ВРБИЦА

РЕЗУЛТАТИ КОНКУРСА

КОНКУРС: Лазарева субота – Врбица

Док пролеће све више осваја ове дуге дане самоће својим мирисним цветовима, школска библиотека наше школе позива вас да се укључите у обележавање Врбице, дечјег празника који се обележава осам дана пре Ускрса.

Овај празник познат је и као Лазарева субота, у знак спомена на верника Лазара, кога је Христос васкрсао. На овај дан освећује се врбово пруће, које се дели деци да њиме оките собе у кући. На тај дан бере се цвеће, које се не уноси у кућу, већ се држи у дворишту, у посуди са водом. Уз врбе гране деца носе и звончиће око врата, што симболично представља поздрав Христу, који је сутрадан, на празник Цвети, ушао у Јерусалим.

Тада је Христос рекао: “Пустите децу к мени, јер њихово је царство небеско!“

Некада су на Лазареву суботу девојке, зване “лазарице“, ишле улицама и певале песме које су се звале “лазарке“. Лазарских песама више нема, али ми имамо један леп позив за вас, који лепо пишете, цртате или – зашто да не – правите графике на свом рачунару.

Пошаљите својим учитељима и наставницима своје радове посвећене пролећу, цвећу и дечијим радостима! Нека на њима обавезно буду врбове гранчице, понеки звончић и цвеће!

Овај конкурс није наградни, али позивамо вас да се потрудите и да, у част дечјег празника Врбице, урадите цртеже, компјутерске графике или песме. Радове треба послати до петка, 10. априла.

У наредним данима ваша школска библиотека понудиће вам предлоге шта читати или шта гледати у овим данима. Видите и сами колико вам недостају школа и другари, али уз добру књигу или филм време брже пролази. Иако неће бити Ускршњег вашара, дружења које смо сви волели и спремали се за њега, обележићемо наредне седмице и Ускрс.

И да не заборавимо… ОСТАНИТЕ КОД КУЋЕ!

ЈОШ дивних радова одељења 4/2

 


Notice: compact(): Undefined variable: limits in /www/webvol19/7g/t8u6t7v3cqi0zh2/osvuk.com/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /www/webvol19/7g/t8u6t7v3cqi0zh2/osvuk.com/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Затворено за коментаре.