КВИЗ ВУКОВАЦ 2017

23213088_1699561783451533_3078681978215442363_oУ сусрет Дану школе традиционално је организован седми по реду квиз ,,Вуковац- од игре до знања“ у коме се ученици надмећу у низу игара знања и вештина из различитих предмета.

Ове године три екипе са представницима одељења старијих разреда имале су част да учествују у специјалном издању квиза „Вуковац“ који није тестирао знања из свих предмета већ се бавио само ликом и делом једног човека…Вука Стефановића Караџића!

Разлог томе је јубиларна 2018. година која означава 200 година од првог издања Српског рјечника, као и приказ активности старијих разреда наше школе у оквиру Међуокружног пројекта ,,Читалићи“, док су млађи разреди представили своје радове и сазнања у оквиру активности Вукова почетница! 

У циљу истицања значаја овог Рјечника за наш језик, културу и народ у целини, као и увиђања важности Вуковог рада у више праваца, најпре је приказана презентација о Вуковом животу и раду, а потом је уследио квиз.

Ученици су одговарали на питања из презентације, погађали загонетну личност, решавали асоцијације, изговарали разбрајалице и пре свега лепо се забављали.

Победу је однела баш екипа ,,Вуковци“, на другом месту су ,,Читалићи“, а треће место заузели су овога пута ,, Писалићи“.

Координатори активности били су Јелена Станисављевић и Марија Ивановић- Божић.

Затворено за коментаре.